Читайте нас в соціальних мережах

Тернополянин думав, що скинув 10 000 гривень другові, але його обманули

Субота, 24 лютого 2024 11:38
У чергову шахрайську схему потрапив мешканець Тернополя, який після повідомлення знайомого з проханням терміново дати гроші в борг, скинув на банківську картку «кругленьку» суму коштів.

 

«Тернополянин переказав невідомим 10 тисяч гривень зі своєї банківської картки. Як з’ясувалося в подальшому, невідома особа зламала сторінку знайомого, який начебто потребував допомоги, і надіслав від його імені неправдиве повідомлення», - інформують у поліції.

За фактом шахрайських дій розпочато кримінальне провадження (ст. 190 Кримінального кодексу України). Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття шахрайтсва.

Тим часом поліцейські нагадують, як не стати жертвою шахраїв.

«У жодному разі не перераховуйте кошти на невідомі вам рахунки. Насамперед, зв’яжіться особисто з людиною, яка звернулася до вас за допомогою. Якщо не вдалося цього зробити, то напишіть спільним друзям у соцмережах і запитайте, чи не отримували вони схожих повідомлень від людини, яка просить у вас фінансову допомогу. Щоб запобігти зламу сторінок у соцмережах, створюйте складні та унікальні паролі для кожного облікового запису», - наголошують в ГУНП у Тернопільській області.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ