Читайте нас в соціальних мережах

У Православній церкві розповіли, чому під час війни не варто святкувати Хелловін

Вівторок, 31 жовтня 2023 10:38
У ніч проти 1 листопада у різних країнах світу святкують Хелловін.

Ця традиція також дійшла в Україну, проте цього року Православна церква закликає не відзначати його, щоб не травмувати військовий та дітей, постраждалих під час війни.

У ПЦУ наголошують, що Хелловін не є ані релігійним, ані державним святом. Священники вважають, що зараз, в умовах бойових дій, людям і так доводиться бачити жахливі речі, тому, на їх думку, нагадувати про це задля розваги є недоречним.

"Зараз дуже непростий час жорстокої, кровопролитної повномасштабної війни в Україні. Дуже багато навколо травмованих людей – як фізично, так і психологічно, морально, душевно. Багато (включно з дітьми) за час війни пройшли і бачили те, чого воліли б ніколи не бачити: каліцтва, людську смерть, рештки тіл, відірвані кінцівки, спотворені обличчя… неприкриті жахи війни. Чи варто зараз їм про це нагадувати і викликати непотрібні асоціації "геловінськими костюмами", перевдяганням в образи мертвих істот чи осіб, імітацією відірваних кінцівок, порваних і зашитих облич?", – зазначили у Православній церкві.

Священники просять подумати про те, як відреагують на це святкування поранені захисники та захисниці, які втратили кінцівки на фронті і зараз борються за життя у шпиталі. Або як це сприймуть їхні рідні, чи діти, які бачили жахи війни на власні очі.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ