Читайте нас в соціальних мережах

У кар’єрі Підгаєцької громади незаконно видобували камінь, який продавали міськраді

Субота, 09 вересня 2023 19:41
Правоохоронці Тернопільщини вивчають факт незаконного видобутку каменю на території кар’єра, що в Підгаєцькій громаді.

 

Працівники Управління стратегічних розслідувань Тернопільської області ще 5 липня зафіксували дане правопорушення. Мова йде про роботи з видобування каменю на кар’єрі в селі Яблунівка Підгаєцької громади. Там працювали відразу декілька транспортних засобів місцевого КП.

У порушенні надр підозрюються працівники комунального підприємства «Дорожнє» Підгаєцької міської ради. Правоохоронці вилучили усі акти виконаних робіт фірми, за які оплачували з бюджету Підгаєцької громади. Очевидно, підприємство без відповідних дозволів видобувало камінь, який пізніше вписували в акти виконаних робіт. Відтак,  видобутий камінь комунальне підприємство продавало замовнику робіт, а саме Підгаєцькій міській раді, за що отримувало кошти.

За цим фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 240 «Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин» Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від 3 до 6 років. Завдані бюджету громади збитки встановлюються.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ