Читайте нас в соціальних мережах

Пішов воювати добровольцем, отримав поранення, а сьогодні працює охоронцем у Тернопільському військкоматі

Середа, 19 липня 2023 19:00
Тарас Афтанас Тарас Афтанас
Тарас Афтанас, уродженець Микулинців, не ховаючись від «військкомату» здобув свій перший військовий досвід у лавах Національної гвардії України, де проходив строкову військову службу.

Звільнившись у грудні місяці 2021 року - у лютому 2022 без запрошень та викликів знову прибув у той самий "військкомат".

Під час повномасштабного вторгнення був призваний в роту охорони Теребовлянського відділу ТЦК СП, але ненадовго.

Вже у травні місяці 2022 року він був переміщений у склад бойової бригади десантно – штурмових військ на посаду стільця – снайпера.

Літо минулого року було спекотним, а бої запеклими, де навколо розривалися усі мислимі калібри. Так, у складі свого підрозділу солдат Тарас Афтанас пройшов гарячі бої і штурми поблизу населених пунктів Святогірськ, Новоселівка, Білогорівка, Богородичне та Северодонецьк, в результаті яких отримав контузії, що значно погіршило здоров`я молодого хлопця.

Висновок «обмежено придатний…» надав йому можливість проходити подальшу військову службу у складі роти охорони обласного територіального центру комплектування, де на рівні з дорослими, а подекуди набагато старшими товаришами, він несе службу по охороні та обороні об`єктів.

На зображенні може бути: 1 особа та текст

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ