Читайте нас в соціальних мережах

Призи в соцмережах: аферисти проводять «розіграші» для мешканців Тернопільщини

Четвер, 15 грудня 2022 13:00
Жителька Тернопільщини стала жертвою шахрая.

Часто у соцмережах проводять розіграші призів. Проте, деякі з них можуть бути фейковими – їх організовують шахраї з  метою наживи.

«Мешканка Тернопільського району в Instagram хотіла виграти дороговартісну побутову техніку. Умови конкурсу включали у себе декілька етапів. Перший – підписатися на різних спонсорів. Жінка виконала ці умови і згодом отримала повідомлення, що потрапила у трійку переможців. Потрібно лише оплатити податок на виграш, доставку, митне оформлення тощо», - розповіли у поліції Тернопільської області.

Жінка декілька разів перераховувала різні суми на невідомі рахунки, але обіцяної техніки так і не отримала. Сторінка у соцмережі зникла й потерпіла зрозуміла, що потрапила до рук шахраїв.

Загалом вона втратила понад 50 тисяч гривень. За допоомгою звернулась до правоохоронців.

Працівники поліції встановлюють усі обставини шахрайства та наголошують проявляти обачність, перш ніж скористатися шансом отримати «легкі» гроші чи призи.

«Прохання сплатити податок перед отриманням призу є першою ознакою шахрайства, оскільки в нас податки платять з уже отриманих виграшів. У такий спосіб шахраї отримують багато грошей», - наголосили у поліції Тернопільської області.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ