Читайте нас в соціальних мережах

У громаді на Тернопільщині діти військових у садочках та школах будуть харчуватися безкоштовно

Четвер, 13 жовтня 2022 11:46
В одній з громад на Тернопільщині діти військовослужбовців в усіх школах та садочках міста будуть харчуватися безкоштовно. 

Діти, чиї батьки беруть участь у бойових діях в складі ЗСУ також харчуватимуться безкоштовно як в дошкільних навчальних закладах, так і в школах. Відповідне рішення прийняли члени виконавчого комітету Чортківської міської ради.

У школах Чортківської громади навчається 189 дітей, чиї батьки на даний момент перебувають на лінії фронту, а в дошкільних навчальних закладах – 61 дитина.

До слова, щоб компенсувати вартість харчування для цих дітей до кінця навчального року виділять приблизно 1 млн 100 тисяч гривень (для школярів) та 400 тисяч гривень (для вихованців садочків).

Нагадаємо, ціна обіду на одного учня складає 44 грн, триразового харчування дошкільника - для дітей, віком до 3-ох років – 33 грн; для дітей, віком від 3-ох до 7-ми років – 45 грн.

Варто зазначити, що із бюджету громади вже компенсують вартість харчування таких пільгових категорій школярів: діти-сироти; діти-інваліди; діти, позбавлені батьківського піклування; діти з малозабезпечених сімей; діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних і інклюзивних класах; діти вимушених переселенців; діти, батьки яких є учасниками АТО, бойових дій, діти, батьки яких загинули внаслідок збройної агресії російської федерації; діти, які навчаються у профільних спортивних класах Чортківської гімназії №3 імені Романа Ільяшенка.

Загалом, у Чортківській громаді налічується 601 така дитина. Їх харчування у школах вартує бюджету громади близько 528 тисяч гривень в місяць, а до кінця поточного навчального року становитиме близько 3 млн 700 тисяч гривень.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ