Читайте нас в соціальних мережах

На Житомирщині зіткнулися два навчально-бойових літаки: всі пілоти загинули (фото)

Неділя, 27 серпня 2023 08:27
25 серпня на Житомирщині сталася жахлива авіакатастрофа.

Під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39, повідомили у Повітряних Силах ЗСУ.

Усі троє пілотів, на жаль, загинули. Серед них – пілот 40-ї бригади тактичної авіації Андрій Пільщиков з позивним "JUICE". Імена двох інших поки що невідомі.

"Це був молодий офіцер із мега знаннями і мега талантом. Це був чудовий комунікатор, він був рушієм реформ в авіації Повітряних Сил, учасником багатьох проектів. Я часто підтримував його шалені ідеї, які давали неймовірний результат!

Майор Андрій Пільщиков присвятив своє коротке, але дуже яскраве життя бойовій авіації, він марив F-16-ми в українському небі! І він зробив величезну роботу щодо цього питання. Ви навіть уявити не можете, як він хотів літати на F-16… І коли американські літаки уже фактично на горизонті, він на них не політає… Але за нього це зроблять його побратими, вони завзято воюватимуть за всіх пілотів, яких забрала ця клята війна! Ти був більше, ніж друг! Спочивай, ти і так багато зробив для нас…", написав у Facebook речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

За фактом авіакатастрофи на Житомирщині відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацію порушення правил польотів або підготовки до них (ст. 416 КК України), зазначили в Офісі Генерального прокурора.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, здійснюється огляд місця події, допитуються свідки, призначено комплекс експертиз, які будуть проведені у кримінальному провадженні.

Досудове розслідування здійснює ДБР.

Пілот Андрій Пільщиков

andrij-pilshhykov-dzhus.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ