Читайте нас в соціальних мережах

В Україні затвердили процедуру надання тимчасового житла тим, чий дім вкрала війна

П'ятниця, 09 вересня 2022 15:17
Днями на засіданні Кабінет міністрів України було затверджено Порядок надання тимчасового житла внутрішньо переміщеним особам і особам, житло яких було зруйновано внаслідок бойових дій.

 

Про це у соцмережі повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Затверджено Порядок надання житла, придбаного Держмолодьжитлом за рахунок коштів гуманітарної та іншої допомоги, для тимчасового проживання постраждалих осіб. Передбачено, що житло надаватиметься для тимчасового проживання осіб, житлові будинки(жилі приміщення) яких зруйновано, пошкоджено внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресію рф, або внутрішньо переміщеним особам», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, право громадян на житло та обов’язок держави у його забезпечення чітко визначено ст. 47 Конституції України. Порядок надання тимчасового житла для громадян визначено ст. 132 Житлового кодексу України та Порядком формування фондів житла для тимчасового проживання та порядок надання і користування житловими приміщеннями з фондів житла для тимчасового проживання, затвердженим постановою Кабміну від 31.03.2004 № 422.

Тож, ймовірно, тепер органи місцевого самоврядування будуть змушені терміново прийняти місцеві програми з організації роботи щодо забезпечення прав переміщених осіб на житло та сформувати Фонд житла, призначений для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ