Читайте нас в соціальних мережах

Рано раділи: виїжджати чоловікам за кордон у відрядження наразі не дозволять

П'ятниця, 02 вересня 2022 17:13
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відклав підписання ухвали про дозвіл чоловікам виїжджати за кордон на роботу із заставою у 200 тис. грн.

 

Про це розповів голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

"Насправді немає нічого дивного в тому, що Прем'єр відклав підписання ухвали про т.зв. Е-Відрядженні, яке викликало шквал критики в суспільстві. Ініціатори механізму виїзду за кордон військовозобов'язаних запропонували рішення інтуїтивно, без належних розрахунків, що зрозуміло не змогло переконати суспільство у його доцільності.

Звідки сума застави у 200 тис. грн. за особу? Чому саме 200 та яка природа цього платежу при неповерненні працівника? Штраф? Але ж штраф сплачується лише на підставі закону, а не експерименту. Зрозуміло, що на сьомий місяць війни із відрядженнями треба щось вирішувати. Однак, очевидно і те, що настав час приймати виважені та прораховані рішення, замість інтуїтивних", – каже Данило Гетьманцев.

Раніше Міністерство оборони України отримало від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного звернення з проханням дозволити виїзд за кордон тим, хто не підлягає призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, зокрема, студентам.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ