Читайте нас в соціальних мережах

Олімпійський чемпіон Беленюк хоче замінити на посаді президента НОК проросійського Бубку (відео)

Понеділок, 31 жовтня 2022 18:03
Жан Беленюк піде на вибори президента НОК України. 

Про це він заявив на власній сторінці у Фейсбук. 

"Мене обурили численні повідомлення від колег зі спортивної спільноти, що цьогоріч на асамблеї НОК деякі люди хочуть влаштувати вибори без вибору, - відзначив Жан Беленюк. - Я йду на вибори президента НОК, це серйозний виклик системі! Настрій рішучий, з запитом і надією на вашу підтримку". 

17 листопада відбуватиметься чергова звітно-виборна Генеральна асамблея НОК. На ній буде обиратися наступний глава Національного олімпійського комітету. Сергій Бубка, який обіймав посаду з 2005 року, не буде подавати своєї кандидатури.

Основними претендентами на вакантну посаду будуть інші олімпійські чемпіони: 51-річний чинний Міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт, який був олімпіоніком Барселони-1992 з фехтування і найкращий в українській історії борець греко-римського стилю, 31-річний чемпіон Ігор-2020 у Токіо, дворазовий чемпіон світу, триразовий чемпіон Європи, народний депутат України 9-го скликання Жан Беленюк.

Сергій Бубка, який 17 років тому замінив на посаді президента НОК тодішнього соратника за Партією регіонів Віктора Януковича, збирається підтримувати на виборах Вадима Гутцайта.

 

Частина спортивної спільноти критикує дії Сергія Бубки від початку повномасштабного вторгнення.

Зокрема, народні депутати й члени комітету з питань спорту Верховної Ради України Жан Беленюк і Ольга Саладуха заявляли, що НОК на чолі з Бубкою займає недостатньо жорстку позицію стосовно агресії Росії та завпровадження суворих санкцій проти РФ та РБ.

"Де Бубка?" Чи знаєте ви, де він був, що робив і кого підтримує? Так, дійсно були питання про його місцеперебування на початку бойових дій 24 лютого. З його подальших коментарів я дізнався, що на початку він покинув Україну і займався створенням фонду солідарності для допомоги спортсменам. Думаю, що після нашої перемоги варто поговорити про нього більш детально. На все прийде час", - сказав Беленюк.

За словами Бубки, в перші дні повномасштабної війни він був у Києві та одразу ж після нападу зв'язався з президентом Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом.

"Я отримав відповідь о 6:30 ранку,розповів Сергій Бубка.Я одразу побачив реакцію: через дві години була дуже сильна заява. Миттєва швидка реакція і позиція щодо війни, про вторгнення в Україну. Наступного дня президент скликав засідання Виконавчого комітету. Він увів перші санкції вже 28 лютого".

Також Бубка стверджує, що Бах попросив його особисто прибути до Лозанни, аби обговорити подальшу підтримку України, зокрема створення фонду для фінансової допомоги українським спортсменам. Тож 28 лютого Бубка покинув Україну "як біженець".


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ