Читайте нас в соціальних мережах

Невдовзі найдешевша пляшка горілки коштуватиме на Тернопіллі 70 гривень

Середа, 10 серпня 2016 12:24
Неприємні новини для тернополян, які полюбляють заглядати в чарку – мінімальні роздрібні ціни на горілку скоро підвищаться.

На цьому настоює український уряд. За підрахунками Міністерства економіки, нова вартість 0,5 л оковитої складе щонайменше 70 гривень.

Нагадаємо, 30 червня Вищий адміністративний суд визнав торішню постанову уряду про мінімальні ціни на алкоголь недійсною. Тоді ціну встановили на рівні 54,9 гривень. Під час судового розгляду з'ясувалося, що Кабмін установив мінімальну вартість з порушеннями законодавства. Уряд керувався пропозицією асоціації "Укргорілка". Але в ній були значно завищені основні показники цін.

Експерти наголошують, що підвищення вигідне великим виробникам, оскільки це дозволить витіснити дрібних конкурентів з ринку. В ціну вони враховують навіть витрати на рекламу.
Кабмін ігнорує рішення суду, який визнав незаконною мінімальну ціну в 54,9 гривень, і готується встановити вартість на рівні 70 гривень.

До слова, сьогодні в країнах ЄС пачка цигарок коштує близько 4 євро. Що стосується алкоголю, то у Польщі, наприклад, найдешевша пляшка горілки в два рази дорожча, ніж в Україні. Коньяк же коштує приблизно 5 000 грн. В Європі вважається, що пити треба по святах, а не кожен день.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ