Морква у їх переліку не є виключенням, вона скидає ціну щотижня на 3-5 гривень. Про це повідомляє у Telegram секретар Комітету з аграрної політики та земельних відносин Верховної Ради, нардеп із Тернопільщини Іван Чайківський.
"Експерти пояснюють, що здешевшання моркви має ті ж причини, що і більшість овочів, які виробляються в Україні. Ціни падають через те, що фермери активно розпродають запаси через погіршення якості продукції на складах", – йдеться у його дописі.
За його словами, наразі вартість моркви на ринках та у магазинах складає від 31 до 45 гривень за кілограм залежно від якості та обсягів партій. Фермери, які мають якіснішу цибулю, утримуються від продажів і планують повернутися на ринок не раніше березня.
Читайте також: Із 1 березня 100 найважливіших ліків подешевшають на 30%