Читайте нас в соціальних мережах

×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 103

Хто винен ? Що робити ?

Середа, 30 березня 2016 21:22
Наша політична криза досягла піку. Йде постійна боротьба : народу з владою, потішна - парламенту з урядом, театральна - президента з прем'єром, а парламентської коаліції де-факто не існує.

І все це - на тлі тотальної корупції, розмаху якої позаздрили б і соратники януковича. Все це нам добре всім відомо. 
Однак внутрішні проблеми досягли таких жахливих масштабів, що приховати їх вже неможливо. Інформація просочується в інші країни, що корупція в Україні, яка спровокувала Майдан, насправді нікуди не поділася, а навпаки - розвивається.
Олігархічний капіталізм був однією з головних причин повалення влади януковича в 2014 році. Тепер же після двох років роботи нібито прозахідного, реформаторського уряду ПОПа+АПЯ корупція знову провокує політичну кризу.
Рівень корупції став ще більш високим, ніж раніше, в той час як ступінь довіри до "нової" влади значно знизилась, то наша "нова влада" намагається проводити реформи та зміни, проте їх темп та інтенсивність не задовольняє ні нас, ні наших західних партнерів.
Такий прогрес виявився занадто повільним і занадто незначним, щоб задовольнити налаштованих на реформи людей, тому знову сотні людей виходять на вулиці Києва, щоб змусити парламент зробити рішучіші заходи. І тут є позитивний сигнал в тому, що громадськість змогла домогтися відставки ген. прокурора Шокіна, який безумовно не справлявся зі своїми обов'язками. Про Шокіна говорять лише в негативному ключі - саме він сфабрикував угоду Україна-ЄС, а вотум недовіри до генпрокурора становить понад 73%. 
Однак ще більше людей не довіряють главі нацбанку Гонтарєвій, її роботою не задоволені 83,5% людей. І виною цьому не тільки падання національної валюти, а й корупція. Після зміни влади януковича, саме Гонтарева стала прикладом того, як висока посада допомагає особистого збагачення. Крім військової проблеми, в Україні є ще одна - корупція, яка охопила економіку і державу. Прикладом може служити глава нацбанку України пані Гонтарєва. Правоохоронні органи неодноразово розслідували дії Гонтаревої, виявивши однозначний конфлікт інтересів. Встановлено, що фінансові компанії, до яких має відношення глава нацбанку, здійснили спекулятивні операції з цінними паперами держави на мільйони доларів завдяки протизаконній підтримки з боку нацбанку і особисто Гонтарєвої.
Наші внутрішні політичні та економічні проблеми не тільки ставлять на межу виживання населення, а й завдають удар по іміджу країни в усьому світі. Тим самим, ставлячи під загрозу подальшу підтримку та фінансування з боку міжнародних інституцій, а недостатні зусилля влади в проведенні реформ та корупція чиновників влади призвели до того, що мвф призупинив кредитні програми. В останні місяці реформаторські зусилля у викоріненні корупції, реформування системи державних закупівель, посилення звітності в газовому секторі здаються занадто обмеженими. І тому мвф неодноразово відклав кредитування. Рівень нашої корупції серед владної політичної еліти погрожує зірвати пакет допомоги від мвф. А гроші мвф залишаються поки єдиним порятунком для нашої економіки.
Політична банда ПОПи "солідарність" дискредитує Україну в очах усього заходу, а коли Європа та США відвернуться від нас, то ми залишимося біля розбитого корита, і винними в цьому будемо ми самі.
Пригадуєте, як говорили на Майдані, що легко замінимо "нову владу", якщо вона виявиться не краще влади януковича ? І що ? можете змінити ? легко ?

  

Автор
Перегляди 3704 разів

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ