Читайте нас в соціальних мережах

Нові правила отримання грошей на купівлю дров для українців: який розмір субсидії та кому можуть відмовити у її видачі

Середа, 15 листопада 2023 14:11
Нові правила отримання грошей на купівлю дров для українців: який розмір субсидії та кому можуть відмовити у її видачі
Для власників будинків з пічним опаленням в Україні збільшиться розмір фінансової допомоги на купівлю дров.

Про це повідомив прем'єр-міністр країни Д. Шмигаль на своїй сторінці у Телеграм 7 листопада 2023 року. За його словами, уряд запускає пілотний проєкт із залученням коштів закордонних партнерів, який має забезпечити населення твердим паливом для майбутньої зими.

Якщо раніше розмір такої субсидії становив лише 7 тис. грн, з цього моменту його буде збільшено більш ніж у два рази. Таким чином, передбачається одноразова сума для закупівлі дров 16.200 грн на одну сім'ю. А, щоб провести дозвілля з користю, можна увійти на VIP Casino і запустити найкращі безкоштовні слоти від популярних розробників.

Особливості оформлення "дров'яної" субсидії

Щоб підготуватися до майбутньої зими, люди повинні мати необхідні ресурси, адже невідомо, що буде далі. Тому суму на купівлю жорсткого палива можна оформити як стандартну житлову субсидію без зайвих процедур. Головною відмінністю вважається те, що її зможуть отримати лише сім'ї, які використовують дрова, і для цього їм потрібно:

  • - Подати заявку на отримання допомоги у купівлі вугілля чи дров;
  • - Пред'явити документ про наявність печі в будинку або використання твердого палива на кухні.

Варто знати, що отримання таких субсидій в Україні напередодні зими – це звичайна практика. Тому тут діє певна схема розрахунку: одна тонна палива на балон рідкого газу. Однак якщо місцевий орган влади вирішить збільшити розмір субсидії, обсяги можуть змінитися.

rek7 15 11 23

Кому можуть відмовити в грошах на покупку твердого палива

На перший погляд, процес отримання “дров'яної” субсидії є простим, однак у ньому є кілька нюансів. Подробиці пояснили у Пенсійному фонді, який займається виплатою таких дотацій. Наприклад, подібну допомогу не зможуть отримати сім'ї, в яких один із дорослих членів не має офіційного працевлаштування чи актуального навчання у ВНЗ. Відмовити в підтримці можуть, якщо зарплата одного з членів сім'ї має розмір нижчий за мінімальний.

Гарантовану відмову у купівлі дров отримують люди, які не платили за комунальні послуги понад три місяці. При цьому, є й обмеження у кількості житлових метрів. Так, для квартир показник не повинен перевищувати 130 м кв., а для будинків - 230 м кв.

Серед іншого, існують деякі майнові обмеження. Наприклад, за наявності двох і більше транспортних одиниць, не старших 15 років (виняток становитимуть причіп або мопед). Також, у разі здійснення покупки на понад 50 тис. грн одним із прописаних у будинку членів сім'ї, у “дров'яній” допомозі можуть відмовити.

Попутно, відмова може прийти за наявності банківського депозиту на суму понад 100 тис. грн в одного із родичів, які офіційно проживають у будинку. А ще, у разі успішно оформленої субсидії у минулому, але не поверненій частині, отриманій понад належне, допомога на дрова теж виявиться недосяжною. І останнє – відмовити можуть, якщо один із членів сім'ї не платить аліменти на дитину понад три місяці.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ