Але насправді процес складається із простих робіт. Навіть кондитер новачок зможе зробити крем, коржі, а потім зібрати їх у яруси. Головне - не дати нижньому ярусу просісти під вагою верхніх. Без підтримки десерт втратить форму, а зовнішній шар потріскається та осяде. Як основу використовують підкладки з картону чи дерева. Перед початком роботи розділіть завдання на етапи. Так буде легше та швидше.
Складання багатоярусного торта
Зробити конструкцію єдиною та з'єднати яруси можна за допомогою мастики. Для її приготування знадобиться вода, цукрова пудра, лимонний сік, желатин та барвники. З мастики можна виготовляти різні елементи декору для тортів. Щоб зібрати багатоярусний десерт, стануть у нагоді і кондитерські інструменти. Це дерев'яні шпажки, дві ємності, кондитерський мішок із насадками, підставка під торт або підкладка, харчова плівка, ложка, пластикові трубочки.
Якщо ви готуєте ласощі з двох ярусів, можна зробити просте зміцнення основи. Для початку виміряйте глибину торта. Перпендикулярно підставі вставте в торт дерев'яну шпажку. Не забудьте відзначити відстань. Це потрібно для того, щоб обрізати паличку за позначкою. Паличку потрібно просмикнути в коктейльну трубочку і вставити в торт. Важливо, щоб трубочка була такою ж довжиною, як і дерев'яний інструмент.
Така конструкція служить армуючим елементом. Зробити таких потрібно кілька. Тепер можна фіксувати верхній ярус. Якщо він вийде надто важким, на підставі на трубочках потрібно поставити підкладку. За допомогою мастики зробіть конструкцію єдиною. Якщо ви не працюєте з цим матеріалом, зібрати яруси можна і без мастики. Просто покрийте стики щільним кремом. Прикрасити десерт можна фігурками з мастики.
Зміцнюємо багатоярусний торт
Одне з найважливіших правил при створенні багатошарового десерту - використовувати як нижній корж найщільніший бісквіт. Для верхніх ярусів підійдуть легші. Приготувати коржі потрібно заздалегідь, покрити їх мастикою та залишити відпочивати у холодильнику.
Етапи приготування багатоярусного весільного торта:
- - оберніть дерев'яну паличку харчовою плівкою і зробіть отвір у центрі кожного коржа;
- - тепер, використовуючи трубочку, зробіть отвори в нижній коржі-основі навколо центрального на відстані 3 см;
- - залийте в них розтоплений шоколад і поверніть на місце палички та трубочки;
- - після застигання шоколаду насадіть на дерев'яний стрижень верхній ярус торта;
- - повторіть дії з шоколадом та трубочками для другого та третього коржу;
- - після збирання конструкції залишається лише прикрасити торт.
Щоб десерт виглядав гармонійно для коржів заввишки 6 см, потрібно забезпечити різницю в діаметрі не менше 6-8 см. Використовуйте тільки перевірену начинку. Після дефростації десерт повинен зберегти форму, ні вигинатися, ні просідати. Ще один варіант зміцнення ярусів – глюкоза. Використовуючи кілька крапель сиропу глюкози, можна обійтися без паличок та дерев'янок. Такий метод працює з невеликими конструкціями.
Шикарний святковий торт своїми руками
Основну та найважчу роботу вже виконано. Справа залишилася лише за декором. Надати естетичного вигляду десерту допоможуть прикраси з мастики, ажурні візерунки, квіти з олійного крему. Мастичні фігурки зручно та надійно кріпляться на торт. На цьому етапі включайте фантазію та своє бачення прекрасного. Ваш десерт стане справжньою окрасою столу і міцно триматиме форму. Працюючи з мастикою, враховуйте, що желатинова сохне швидше, а молочна набагато пластичніша і м'якша. При приготуванні шоколадних елементів для торта додайте до рецепту коньяк або ваніль для аромату.