Читайте нас в соціальних мережах

Палетні стелажі: переваги та тонкощі вибору

Понеділок, 19 вересня 2022 19:00
Палетні стелажі: переваги та тонкощі вибору
Порядок на складі відіграє важливу роль у веденні бізнесу.

Це раціональне використання простору, безпека продукції, багаторазове поліпшення показників логістики. Якщо складати вантажі не за форматом і типом, а також забувати про ведення запису з урахуванням конкретного місця під номером, то переміщення вантажів всередині сховища для оптимізації зберігання або видачі буде дуже ускладненим.

Підвищити рівень зручності можна завдяки спеціальним системам горизонтального та вертикального розміщення. Вони дозволять розкласти вантажі, отримати номери ярусу та секції в базі даних, оптимально використовувати кожен метр приміщення. Є й такі моделі, які без проблем будуть сумісні з великогабаритними вантажами, для транспортування яких застосовують спеціальні піддони європейського чи фінського формату. У цьому випадку на допомогу прийдуть палетні стелажі.

Оптимальним рішенням стануть фронтальні моделі. Вони дають можливість зберігати продукцію на піддонах щільніше, а заразом збільшують швидкість роботи за допомогою спеціалізованих навантажувачів.

Докладніше про специфікації

Перевага подібної системи зберігання полягає в її простоті, надійності, універсальності. Ви отримуєте великі яруси для розміщення вантажів у вигляді траверсів, встановлених на вертикальні стійки, — на них монтуються палети або полиці для менш габаритних товарів. Останні виробляються як із ДСП, так і з металу. При цьому яруси можна встановлювати на потрібній висоті й регулювати проміжки між ними для оптимізації зберігання.

Якщо говорити про основні характеристики вантажопідйомності, то тут на одному рівні зберігатиметься до 4,5 тонни продукції, а загалом граничне навантаження на секцію може становити до 18 т. Якщо йдеться про висоту, то варто знати, що вона буває від 1,5 до 12 м, а ширина секції — від 1,2 метра до 3,6. Такі конструкції можна встановлювати як поодинці, так і дві разом, щоб оптимізувати зберігання. І одинарні, і здвоєні комплектуються спеціальним боковим захистом, як і кожна стійка в них, щоб унеможливити пошкодження під час роботи з навантажувачем.

Виготовляється профіль для стелажа з вуглецевої сталі, яку в процесі згинають аж до 12 разів – це формує необхідну кількість ребер жорсткості, щоб система витримувала якомога серйознішу вагу. Кожен елемент кріпиться на спеціальному замку з зачепами. Такий підхід гарантує, що конструкцію можна буде швидко зібрати та розібрати, а місце зчеплення при навантаженні стає ще надійнішим.

Про вимоги та вибір

Цілком природно, що до подібних конструкцій є певні вимоги стосовно їхньої якості. Тут мають враховуватися стандарти ДСТУ за принципами проєктування стаціонарних складських систем та технічних умов на них. Повинна застосовуватися лише високоякісна вуглецева сталь або оцинкована, якщо йдеться про стійки. У балках використовується холоднокатана.

st1 19 09 22

Переходячи до конкретних прикладів, варто звернути увагу на продукцію фірми «Форстор», де можна знайти не тільки відповідний палетний варіант, але і якісний металевий стелаж https://forstor.ua/ua/ca-stellazhi/metallicheskie-stellazhy/. За 12 років роботи було створено оптимальні за зручністю, прості в монтажі, надійні системи зберігання, які зараз служать на складах вітчизняних та зарубіжних компаній. Це:

  • Comfy;
  • Rehau;
  • Porsche;
  • «Нова Пошта».

Тільки в категорії палетних знайдеться 6 моделей із різним підходом до організації зберігання. Всі їх можна підігнати під себе або комбінувати зручним способом, щоб досягти кращих результатів.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ