Читайте нас в соціальних мережах

Мешканців Тернопільщини закликають не займатися самолікуванням

Вівторок, 14 січня 2020 15:33
Серед жителів Тернопільщини, які цієї зими захворіли на пневмонію, грип та ГРВІ, у частини пацієнтів хвороба ускладнилась саме через самолікування.

Через самолікування виникає багато ризиків,  які виникають через невірний прийом ліків абсолютно не призначених або протипоказаних. Це може супереходом хвороби у хронічну форму. Як повідомив під час пресконференції начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак, на сьогодні в стаціонарі Тернопільської комунальної міської лікарні №2 знаходиться на лікуванні 36 хворих з пневмоніями.

—  За останній місяці в наших медустановах лікувалося 30 пацієнтів. Всіх хворі надійшли до нас на пізніх етапах захворювання, а на до госпітальному етапі отримали недостатнє лікування. Через неповноцінне лікування, самолікування стан пацієнтів і загострився. Для прикладу, хворі, які потрапляли у стаціонар уже на 5-7, а іноді і на 10-ту добу після початку захворювання уже з ускладненнями. Щоби уберегтися від грипу та ГРВІ , варто вакцинуватися. Щеплення від грипу рекомендується робити дітям у віці від 6-ти місяців, а також усім дорослим людям. Потрібно завжди та вчасно звертатися до лікаря, а не займатися самолікуванням. Під час лікування вдома люди приймають жарознижуючі препарати, які дають тільки тимчасовий ефект. Коли ж звертаються по допомогу до медиків, маючи ускладнення важких форм. Тому закликаємо мешканців Тернопільщини не зволікати. Якщо спостерігається підвищення температури до 38-39 градусів, ломота, озноб, головний та м’язовий біль та інші симптоми, одразу звертайтеся до свого сімейного лікаря, — наголосив Василь Даньчак.

Якщо ви виявили будь-які з симптомів грипу, у більшості випадків не варто виходити з дому та потрібно уникати безпосереднього контакту з іншими людьми, крім випадків, коли необхідно отримати професійну меддопомогу.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ