Читайте нас в соціальних мережах

У заповіднику на Тернопільщині виявили червонокнижного кота (фотофакт)

П'ятниця, 20 грудня 2019 15:06
Природний заповідник "Медобори" на Тернопільщині поповнив новий мешканець – на природоохоронній території виявили лісового кота.

Червонокнижного ссавця на заповідній території вдалося зафіксувати за допомогою «фотопастки» – спеціального цифрового фотоапарату, який реагує на рух. Котика зловив об’єктив камери 18 грудня о 1:00 ночі. А територія «Медоборів» поширюється в межах Гусятинського та, частково Підволочиського районів Тернопільської області.

Варто додати, що зовні дикий кіт (Felis Silvestris ) дуже схожий на звичайних дворових котів, лише трошки більший. Хутряний покрив досить густий і пишний, особливо взимку, через що лісовий кіт виглядає помітно більшим, ніж домашній.

Сучасний ареал лісового кота в Україні охоплює Карпатський регіон, окремі райони Вінницької, Кіровоградської та Одеської обл. Як правило, звір уникає територій з високим рихлим сніговим покривом. Ця дика кішка не уникає людського житла, і селиться не тільки поблизу селищ, але іноді і в хатах, коморах. В особливо суворі багатосніжні зими вона, як і багато інші тварини, втрачаючи звичайну обережність, забігає на ферми навіть вдень у пошуках хоч якоїсь їжі і тепла.

Додати коментар