Читайте нас в соціальних мережах

Показали фото 100-річної давності відомого мисливського палацу на Тернопільщині (фотофакт)

Середа, 04 грудня 2019 13:50
Як наприкінці 1918 року у знаному парку на Тернопільщині виглядав мисливський будиночок під першим снігом, можна побачити на давній світлині.

Відомий на всю Бережанщину Раївський парк століття тому милував розкішшю та величчю. Парк і колись прикрашали різні види дерев та кущів. Та головною архітектурно-мистецькою окрасою природного ландшафту, як століття тому, так і колись, була споруда заміського родинного палацу. Ця давня будова, яку можна побачити на старій фотографії за 1918 рік, колись належала Синявським, Любомирським, Потоцьким. Як бачимо на давньому знімку, яким поділилися у соцмережі Фейсбук, зі сторони мисливського будинку відкривалася чудова панорама довколишньої місцевості.

Важливу домінанту Раївського парку – мисливський палац можна і сьогодні побачити на Тернопільщині. Лише що зараз збагатилася флора пам’ятки загальнодержавного значення. За спорудою висаджено червонолисті буки, чорні сосни, тюльпанові дерева. Палац часто добудовувався й змінювався, але вже понад два століття зберігає якісні риси пізньокласичного стилю ампір. Гордістю парку є його старожил — 850-річний дуб Богдана Хмельницького, який уже засихає. За легендою, український гетьман відпочивав поблизу нього під час походу на Львів 1648 р.

У 1994 році мисливський палац передано в користування Зборівській єпархії української греко-католицької церкви.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ