Читайте нас в соціальних мережах

Статистика вересневих ДТП невтішна: на дорогах Тернопільщини загинуло 11 людей

Вівторок, 01 жовтня 2019 11:01
З початку вересня поліцейські Тернопільщини оформили понад шість з половиною тисяч адмінматеріалів у сфері безпеки дорожнього руху.

Серед найпоширеніших порушень: перевищення водіями швидкості, керуваннями транспортними засобами без документів та напідпитку, порушення правил дорожнього руху пішоходами та велосипедистами.

"Статистика вересневих ДТП невтішна. На дорогах Тернопільщини трапилося 178 автопригод. З них 35 – з потерпілими, в яких 11 людей загинуло та 42 отримали травми. Значна кількість ДТП трапилася за участю мотоциклістів – дев’ять, внаслідок яких двоє людей загинуло, п’ятеро – зазнали травм. У шістьох аваріях постраждали пішоходи, а у чотирьох – діти", – повідомляють в поліції.

Найчастіша причина дорожньо-транспортних пригод, за словами правоохоронців, перевищення швидкісного режиму. Кожна десята аварія з травмованими трапилася через порушення правил маневрування та виїзду на смугу зустрічного руху. 24 автопригоди вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку.

"У вересні поліцейські виявили 188 осіб, які керували транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. На них складено адмінпротоколи за статтею 130 КУпАП. За це передбачена відповідальність – позбавлення водійського посвідчення на рік і штраф 10,2 тис. грн, а за повторне вчинення такого порушення протягом року – доведеться сплатити суму вдвічі більшу", – інформує відділ комунікації поліції Тернопільської області.

До слова, з 1 жовтня на території області стартує комплекс організаційно-профілактичних заходів "Безпека дорожнього руху – це життя". Їх основна мета – посилити контроль за безпекою дорожнього руху, запобігання загибелі та травмуванню людей на дорогах, профілактика аварійності та зниження тяжкості її наслідків.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ