Читайте нас в соціальних мережах

Страшна картина: на Тернопільщині зростають "плантації" отруйної рослини

Понеділок, 17 червня 2019 17:01
Мешканці Тернопільщини вкотре повідомляють про поширення отруйної рослини, яка при дотику дає токсичну реакцію – опіки різної важкості.

Йдеться про борщівник Сосновського, який щороку дошкуляє жителям Тернопільської області.

"Плантацію" цієї рослини помітили на узбіччі дороги між селами Почапинці та Підгороднє Тернопільського району. Незадовго до цього у мережі повідомляли про активізацію рослини на греблі між Зборовом та Погрібцями.

Нагадаємо, що у Тернополі уклали угоду зі спеціальним підприємством, яке знищуватиме небезпечну рослину. Ті, хто бачить борщівник, що росте у місті, можуть повідомляти про це в управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради чи на довідку міської ради 1580.

Довідка з "Вікіпедії":

Борщівник Сосновського (Heracleum sosnowskyi Manden.) – отруйна багаторічна рослина родини Окружкових (Apiaceae), в дикому вигляді поширена на Кавказі. Відноситься до інтродукованих в Україну, вважається карантинною рослиною, трапляється майже по всій території – на луках, по берегах річок, вздовж доріг, в лісосмугах. Борщівник Сосновського, нарівні з борщівником Мантегацці (H. mantegazzianum Manden.) та борщівником персидським (H. persicum Manden.) є активними інвазивними видами в Європі та Україні, проти яких розгорнута боротьба.

64575494 349875002231560 2063108658987794432 n

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ