Читайте нас в соціальних мережах

"Такі люті градуси можуть провокувати теплові удари", – Україну накриє пекельна спека

Вівторок, 11 червня 2019 09:12
У вівторок, 11-го червня, температура повітря в Україні досягне 34-ох градусів. До кінця тижня спека лише посилюватиметься.

Про це попереджає на своїй сторінці у Facebook український синоптик Наталка Діденко.

"Температура повітря завтра вдень становитиме +30+34 градуси, у західних областях +27+31 градус. Такі люті градуси можуть провокувати теплові удари, запаморочення, проблеми із артеріальним тиском, диханням, зростає пожежна небезпека у "сухих" областях України", – пише вона.

За словами синоптика, дощі з грозами ймовірні у західних областях, у північній частині та на Вінниччині. Локально очікуються при грозах сильні зливи, шквалисте посилення вітру та град.

На Заході грозові дощі малоймовірні на території, прилеглій до західного кордону України.

"На Сході, Півдні та у більшості центральних областей переважатиме суха повітряна маса. У Києві вівторок буде спекотним, +30+32 градуси, вдень можливий локальний дощ із грозою", – йдеться у прогнозі.

До кінця тижня спека в Україні домінуватиме і навіть посилиться, додає Діденко. За попередніми прогнозами, вона послабне 16-17-го червня.

Нагадаємо, що Укргідрометцентр опублікував прогноз погоди на червень. Перший місяць літа буде "багатим" на опади – синоптики очікують грози, град та сильні зливи. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ