Читайте нас в соціальних мережах

"Тернопільводоканал" попереджає: тарифи на водопостачання й водовідведення у 2020 році мали б зрости вдвічі

Четвер, 30 травня 2019 15:03
28 травня в актовій залі тернопільського водоканалу обговорили проект тарифів на 2020 рік. 

– Попри те, що обговорення було відкритим й проанонсованим заздалегідь, до участі в ньому не зголосилися ні юридичні особи, ні громадські організації. Пропозиції від споживачів також не надходили, – інформують на офіційному сайті підприємства. – За попередніми розрахунками, тарифи на водопостачання й водовідведення у 2020 році мали б зрости вдвічі.

У водоканалі кажуть, що при формуванні нових тарифів фахівці врахували витрати на електроенергію, амортизацію, податки, повернення тіла і відсотків кредиту Світового банку, оплату праці, прогнозовані ціни на паливно-мастильні матеріали.

Після обговорення усі необхідні матеріали, що стосуються тарифів-2020, скеровано на розгляд Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Ознайомитися з протоколом громадського обговорення можна нижче.

Завантажити прикріплення: protokol_obgovorenna_taryfiv_na_2020_1.pdf 

Нагадаємо, що з червня тернополяни платитимуть за воду по нових тарифах. Тариф на централізоване водопостачання складатиме 8,004 грн за 1 куб.м (з ПДВ) та на централізоване водовідведення – 10,188 грн за 1 куб. м (з ПДВ), разом – 18,192 грн за 1 куб. м (з ПДВ).

У зв’язку з цим, тернополян просять у травні 2019 року подати показники лічильників та розрахуватись за надані послуги, згідно з тарифами, які діють на даний час.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ