Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині не вщухають масштабні пожежі

Понеділок, 18 березня 2019 14:02
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
На Тернопіллі борються з масштабними пожежами, які виникають через спалювання сухої трави. 

17 березня пожежно-рятувальні підрозділи Тернопільської області 17 разів залучались до ліквідації пожеж сухої трави.

– Навесні, намагаючись навести лад на присадибних ділянках, горе-господарі спалюють суху траву, сміття, залишки торішнього листя. Полум’ям знищується родючий шар ґрунту, а продуктами горіння завдається непоправна шкода довкіллю, яка обчислюється не лише в гривнях, – повідомляють в прес-службі ДСНС. – Разом з повітрям у легені вривається задушливий дим від спалюваного сміття, рослинних залишків, а разом з димом – різноманітні токсичні, шкідливі для здоров'я хімічні речовини, що виділяються в процесі горіння, зокрема сполуки свинцю, ртуті та інших важких металів.

У службі порятунку нагадують, що палити суху траву – протизаконно.

Зокрема, частина перша статті 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність за самовільне спалювання рослинності або її залишків, опалого листя у парках, скверах, інших зелених насадженнях без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу.

Рятувальники закликають мешканців області дотримуватись правил пожежної безпеки та відмовитись від спалювання сміття та рослинних залишків.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ