Читайте нас в соціальних мережах

В одній із тернопільських лікарень з’явилася незвичайна аптечка, яка допоможе діткам одужувати (фото)

Понеділок, 19 березня 2018 15:54
Аби відволікти дітей від лікарняної нудьги, допомогти маленьким пацієнтам покращити самопочуття та прискорити одужання, в гематологічному відділенні Тернопільської міської дитячої лікарні, що на Клінічній, 1а, представники БФ «Я – майбутнє України» 19 березня облаштували «Книжкову аптечку».

Незвичайна аптечка була заснована в рамках проекту «Лікарні майбутнього» та має вигляд книжкової полиці на п’ять відділів, кожен із яких заповнений цікавими дитячими виданнями. На поличках налічується до ста книг переважно з кольоровими ілюстраціями.

— Через важкі захворювання багатьом тернопільським дітлахам доводиться пробути в лікарні не день-два, але й тижні, місяці. Тож для того, щоб якось скрасити маленьким пацієнтам час перебування в лікарні, привести їх від сірих буднів до чарівного світу казки та розвіяти нудьгу, ми й розміщуємо в лікарняних закладах подібні книжкові аптечки. Ці книжки також призначені для того, аби дітки не відставали від шкільної програми, читали й розвивали уяву та мали більше хороших думок. Тут є навіть книги, які будуть цікаві й для дорослих, зокрема матусь. Перше місто, в якому ми встановили аптечку, було Чернівці, а Тернопіль – друге. Всі книжки нам передають небайдужі люди з усієї України. Якщо малечі забиратимуть книги додому, ми, за сприяння небайдужих людей, знову поповнюватимемо полиці, — поділилася ідею проекту прес-секретар БФ «Я – майбутнє України» Катерина Коломієць.

Пані Катерина зазначила, що, в ході реалізації проекту «Лікарні майбутнього», члени благодійного фонду планують завітати до сімдесяти дитячих лікарень по всіх містах України, щоб розмістити у відділеннях подібні аптечки.

Оскільки у «Книжковій аптечці» підібрано літературу для дітей різного віку, кожен пацієнт дитячої лікарні може вільно взяти для читання будь-яке цікаве для нього видання.

— Вбачаю неабияку важливість та потрібність цього проекту, адже «Книжкова аптечка» завше привертатиме увагу хворих діток. Вони хотітимуть гортати цікаві сторінки книжечок, переглядати картинки. Мій син перебуває в лікарні вже третій день, та за час перебування дитину часто береться нудьга. Сподіваюся, «Книжкова аптечка» допоможе весело розбавити тривалі лікарняні години, — поділилася мати маленького пацієнта дитячої лікарні Наталія Сута.

Варто зазначити, що в Тернопільській міській дитячій лікарні незабаром буде встановлено «Скриньку мужності», з якої після болючих процедур діти, які лікуються у відділенні, зможуть наосліп обрати невеличкий подарунок за свою хоробрість.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ