Читайте нас в соціальних мережах

Прем’єр Гройсман на Тернопіллі молотив на комбайні, дивився на буряки та роздумував про децентралізацію (фоторепортаж)

Четвер, 20 липня 2017 17:40
Сьогодні на Тернопіллі перебував Прем’єр Міністр України Володимир Гройсман.

Спочатку очільник Уряду відвідав форум «Децентралізація – основа формування ефективної системи управління та місцевого розвитку», який відбувався у комплексі «Червона калина» у Теребовлянському районі. Потім він подався в Іванівську громаду. Там урядовець оглянув поля ПАП «Іванівське», яке очолює Антон Білик.

На форумі Володимир Гройсман зазначив, що ключова мотивація об’єднання територіальних громад – отримання адміністративних повноважень  та акумуляція ресурсів для вирішення місцевих проблем і реалізації проектів місцевого значення. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Найголовніша мотивація - ресурси і повноваження. Громада об’єдналася - у неї є фінанси і повноваження", - наголосив Володимир Гройсман.

Також пан Гройсман анонсував розробку окремого проекту закону, який дозволить передавати землі поза населеними пунктами в управління об’єднаних територіальних громад і, таким чином, зніме всі існуючі спекуляції в цьому сегменті земельних відносин.

Вже під час оглядин полів в Іванівці Премєр сказав, що Уряд завершує розробку програми підтримки українського фермерства і закладає в проект державного бюджету на 2018 рік обсяг її фінансування на рівні не менше 1 млрд грн.

«Майже 30 років тому саме на Тернопільщині з'явилося перше фермерське господарство. І сьогодні ми працюємо над тим, щоби створити якісну програму підтримки фермерства. Найближчими тижнями маємо вийти на фіналізацію рішення», - наголосив Володимир Гройсман. - У проекті бюджету на 2018 рік Уряд запропонує Парламенту виділити 1 млрд грн на підтримку невеликих фермерських господарств - для того, щоб на селі було не тільки вирощування, а й переробка продукту, створювалися робочі місця».

У рамках відвідання одного з агрогосподарств регіону Володимир Гройсман поспілкувався із аграріями та спробував себе у якості комбайнера.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ