Читайте нас в соціальних мережах

На Збручі масово гине риба через викид нечистот німецьким заводом (фото)

П'ятниця, 11 вересня 2015 23:28
На річці Збруч біля села Скала-Подільська масово гине риба. Причиною такої екологічної катастрофи є викид нечистот з консервного заводу німецької фірми DOHLER. 

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомляє громадський активіст Андрій Об’єщик.

«Скала-Подільський консервний завод німецької фірми DOHLER. На фото дебре видно як знахабнілий НІМЕЦЬ скидає в річку Збруч неочищені агресивні хімікати від яких гине риба. А ТЕПЕР ВИНИКАЄ ЗАПИТАННЯ - ХТО БРАКОНЬЄР? Сільський житель чи завод без очисних споруд? І хто дозволив їм працювати без очисних?», - пише пан Андрій.

Очевидці повідомляють, що пік загибелі риби припав ще на понеділок, 7 вересня. «Дуже багато риби упало на дно, пік мору прийшовся на неділю (7.09) це залишки "бенкету" ..., - пише Андрій Павлович. -  Німець працює по всьому світі, але в Польші система очисних присутня і виконує свою функцію. Місцеві бачать і мовчать... Наша проблема що "моя хата завжди з краю" в Польші завод за це напевне спалили би, страшно подумати якщо би таке зробили в Німеччині.»

Про потенційну еклогічну катастрофу Андрій Об’єщик повідомляв ще 19 липня цього року. Тоді у Фейсбуці активіст писав про масово забруднення навколишньої території сміттям. «Скала-Подільський консервний завод німецької фірми DOHLER. На фото добре видно як знахабнілий НІМЕЦЬ засмічує тисячами тонн відходів, землі міста над річкою Збруч.»

zbruch 11 09 15

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ