Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі бойкотують банк країни-агресора - «VS Банк» (ФОТО)

П'ятниця, 11 вересня 2015 13:29
Російським банкам – не місце в Тернополі. У цьому переконані тернополяни та громадські активісти, які сьогодні вранці з плакатами прийшли під стіни відділення «VS Банк» аби висловити свою особисту позицію. Саме ця установа, кажуть вони, маскуючись під непримітною назвою, є «дітищем» скандального «Сбербанку Росії» та займається відмиванням коштів та фінансуванням війни на Сході.

Акція протесту пройшла мирно, відповідний дозвіл на її проведення пікетувальники отримали від ТРМ. За словами активістів громадської ініціативи «Бойкот російським банкам!», вони вже декілька днів поспіль приходять сюди з плакатами, аби донести до тернополян інформацію про те, що «VS Банк» - банк країни-агресора. Хлопці зізнаються, що мали через це конфлікти з правоохоронцями, які намагалися розігнати мирний захід.

За словами громадського активіста Святослава Островського, такі безстрокові акції протесту зараз відбуваються й в інших містах Західної України і головною їх метою є заклик громадськості до бойкоту російських банків, що призведе до закриття їх відділень.

- Колись цей банк мав назву ПАТ «Фольксбанк України» - австрійська установа з іноземним капіталом. Але 15 лютого 2012 року за два роки до Революції Гідності, «Сбербанк Росії» закрив угоду про придбання 100% акцій Volksbank International AG (VBI), який в свою чергу володів ПАТ «Фольксбанк України». Саме після цієї угоди ПАТ «Фольксбанк України» змінив назву на ПАТ «ВіЕс Банк», оскільки такі були умови нових власників. Отак і з’явився новий російський банк на Галичині, - каже юрист за освітою Святослав Островський. – Така ситуація для свідомих громадян не може бути прийнятною, тож ми прийшли сюди, аби висловити свою позицію щодо бойкоту посібників тероризму. Люди мають знати правду про цю установу. А не буде клієнтів, то банк й сам згорне свою діяльність в Україні.

Цікавим є той факт, що відділення цього банку, крім Західної України, є тільки у м. Києві, Одеській та Вінницькій областях. Але найбільше відділень та головне відділення банку відкрито саме у столиці Галичини – Львові. В той час, коли російські банки скорочують свою присутність на теренах Західної України через патріотичну позицію громадськості, «VS Банк» ж навпаки розвивається та продовжує заробляти на простих українцях. Тож громадські активісти вкотре закликають місцевих мешканців не нести гроші в цей банк та не ставати, таким чином, поплічниками окупантів.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ