Читайте нас в соціальних мережах

Медичне обладнання для бійців АТО передали тернополяни з-за кордону (фото)

Неділя, 06 вересня 2015 14:37
Медичну та гуманітарну допомогу від українців з Канади передали тернопільські волонтери на Схід країни.

Перев’язочний та шовний матеріал, кисневі маски і трубки, шприци, системи для інфузій та безліч іншого медичного обладнання отримали госпіталі у Дніпропетровську, Красноармійську та медична частина окремої роти вогневої підтримки  93  механізованої бригади ЗСУ.

Допомогу відправила волонтерка та мати одного із бійців Тамара Воронцова. Фінансову підтримку надав народний депутат України Микола Люшняк.  

Жінці і самій нещодавно довелось стикнутись із проблемами військовий госпіталів, коли після поранення туди потрапив її син.

«Поїздка на Схід була довгоочікуваною. Ціле літо ми збирали гуманітарну медичну допомогу та врешті змогли її доправити у госпіталі, де рятують життя нашим захисникам. Про проблеми медиків знаю не з чуток. Інколи їм не вистачає елементарного – чистих футболок, аби перевдягнути після операції бійця. Тому окрім медичного обладнання, яке прислали друзі з Канади, у Тернополі ми закупляли чисті футболки та речі першої необхідності», - розповідає Тамара Воронцова.

Волонтерський рейд тривав на протязі трьох днів. Разом з тернополянкою  до нього  долучились волонтерки з Києва та Добропілля, що на Донеччині. Головним фінансовим спонсором, який взяв на себе фінансову підтримку - оплату машини на Схід, став  народний депутат України Микола Люшняк.

«Коли я познайомився з пані Тамарою то чесно кажучи був здивований. Адже жінка на протязі літа збирала медичну допомогу,  однак наприкінці її чекала неприємність. Транспорту та водія, який би зміг доправити допомогу – не було. Зрозуміло, що відмовити ми не змогли, адже медична допомога прийшла від фахівців з Канади. Відтак вона повинна використовуватись за призначенням», - зауважив Микола Люшняк.

Основний вклад у волонтерський рейд зробила родина тернополян, які сьогодні проживають в Канаді.  

«Основний вклад зробила родина Богдана Бойчука та Надії Архіпової. Тернополяни з Канади один за одним  висилали пакунки з  медичним  обладнання. До допомоги також долучились мої колеги з  навчально-наукового інституту післядипломної освіти ТДМУ. Головним фінансовим спонсором, який взяв на себе фінансову підтримку - оплату машини на схід , є народний депутат України Микола Люшняк. За це йому особлива подяка, -  продовжує пані Тамара. - Так спільними зусиллями нам вдалося доправити необхідні речі у Дніпропетровський госпіталь, Красноармійську лікарню та медичну частину окремої роти вогневої підтримки  93  механізованої бригади ЗСУ».

Додамо, що це не остання допомога, яку тернопільська волонтерка планує відправити на Схід. Пані Тамара вже збирає цінне медичне обладнання для відділення кардіохірургії. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ