Читайте нас в соціальних мережах

У школах на Тернопільщині – проблема з підручниками та шкільними автобусами

Понеділок, 31 серпня 2015 16:27
Перше вересня для учнів 4-7 класів розпочнеться без підручників.

Хоча кошти із держбюджету вже виділені на ці потреби – підручники ще навіть не друкуються. Про це сьогодні під час колегії обласної державної адміністрації заявив директор департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА Любомир Крупа.

«Кошти із держбюджету на нові підручники виділені, але вони ще навіть не друкуються. Щодо Тернопільщини, то на підручники для учнів 4-7 класів виділили кошти лише в місті Тернополі та Зборівському районі. Ще 250 тис грн. обіцяють виділити на сесії Тернопільської райдержадміністрації, - наголосив Любомир Крупа. – Поки немає підручників є два виходи: або діти вчаться за електронними підручниками,  або освоюють нову шкільну програму, але за старими підручниками».

Не вистачає також підручників для 8-11 класів. Але це питання вирішується на місцях. Районні відділи освіти домовляються між собою та до початку навчального року ліквідують цю проблему.

Також є проблема зі шкільними автобусами. На Тернопільщині є лише  99 автобусів, однак школи потребують ще 85.

«Було направлено лист до Міністерства освіти і науки України щодо допомоги у придбанні 25 автобусів. Однак ми можемо претендувати лише на 1 млн. 100 грн., - а це 1,5 автобус. Зрозуміло, що така сума проблему не вирішує», - зауважив Любомир Круп.

Нагадаємо, що минулого року 11 шкільних автобусів були вилучені для потреб АТО. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ