Читайте нас в соціальних мережах

В обласному наркодиспансері пацієнтів консультують через Skype

Четвер, 27 серпня 2015 17:18
Всі види електронного зв’язку допомагають лікарям Тернопільського обласного наркодиспансеру консультувати пацієнтів, які знаходяться на диспансерному обліку.

Про це повідомив головний лікар обласного наркодиспансеру Василь Галанов під час проведення курсів для лікарів-наркологів на тему «Підсумки роботи наркологічної служби області за І півріччя 2015 року».

Виступаючи перед присутніми, Василь Галанов зауважив, що з часу закриття витверезників основне навантаження з надання допомоги пацієнтам, які надходять із гострим алкогольним отруєнням, впало на плечі реанімаційного відділення наркодиспансеру. Тому зросла кількість пацієнтів, які потребують невідкладної допомоги, і, відповідно, необхідність забезпечення новим, дуже необхідним реанімаційним обладнанням для повноцінної роботи відділення. Крім того, Василь Степанович розповів, що з метою покращення контакту між пацієнтами, які стоять на диспансерному обліку, і наркодиспансером в епікризі зі згоди пацієнта або його родини записані або контактний телефон, або адреса Skype, або інші можливі в його випадку адреси електронного зв’язку. В подальшому це дозволить ефективно надавати консультативну допомогу хворим, які знаходяться на диспансерному обліку.

Також, як повідомив заступник головного лікаря з медичної частини Юрій Шугалей  - під час роботи у звітний період була надана допомога 32 військовослужбовцям, які перебували у зоні АТО, 77 призовникам та мобілізованим надано консультативну медичну допомогу, а 27 військовослужбовцям - медичну допомогу щодо виведення із стану алкогольного отруєння. Всі вищезазначені категорії військовослужбовців отримали психотерапевтичну допомогу.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ