Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі парочка взяла 14 тисяч доларів, щоб вивезти ухилянта за кордон (фото, відео)

Середа, 19 червня 2024 15:30
В Тернополі чоловік та жінка вирішили підзаробити на ухилянтах. 

Парочка знала наміри чоловіка, який хотів ухилитися від служби в ЗСУ та виїхати за кордон. 

Відтак за символічних 14 тисяч доларів пообіцяли довезти ухилянта до кордону, а далі поза пунктом пропуску перевести його до іншої країни. 

Та і ухилянта і парочку зловили на кордоні. 

"За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозру 2 тернополянам в організації незаконного переправлення особи через державний кордон України (ч. 3 ст.332 КК України). За даними слідства чоловік та жінка, будучи у змові, знаючи наміри місцевого жителя, що підлягає мобілізації, виїхати за межі України, пообіцяли свою допомогу в цьому. Вони запевнили військовозобов’язаного, що за 14 000 доларів США його доправлять автомобілем до кордону у Закарпатській області, а далі його переведуть через кордон поза пунктом пропуску інші люди. Підозрюваний перевіз «клієнта» з Тернополя в м. Берегово Закарпатської області та отримав від нього 14 000 доларів США", - повідомили у прокуратурі. 

Правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання визначеної суми, згодом – оголосили підозру його спільниці.  

Одному з підозрюваних обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, його пособниці – домашній арешт.

Триває досудове розслідування, що  здійснюють слідчі СУ ГУНП в області за оперативного супроводу управління СБУ в області та управління карного розшуку ГУНП в області. 

 

 

 

 

33a8ef67 68c0 46bc a22b fd5d1d0653b9


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ