Читайте нас в соціальних мережах

Забрали авто, погрожували родині і вимагали 4 тис дол: у поліції розповіли деталі рекету у Ланівцях (фото, відео)

П'ятниця, 14 червня 2024 14:58
Поліцейські розповіли деталі справи, коли четверо рекетирів вимагали гроші у підприємця. 

Вимагали 4000 доларів США неіснуючого боргу – повідомлено про підозру 4 особам на Тернопільщині.

"За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозру 4 особам, у вимаганні 4000 доларів неіснуючого боргу та вчиненні погроз фізичною розправою потерпілому та його родині (ч. 4 ст. 189 КК України). За даними слідства, жителі Тернопільщини, діючи за попередньою змовою між собою, з метою незаконного збагачення вимагали неіснуючий борг у мешканця одного з містечок за нібито невчасне повернення потерпілим боргових зобов’язань. Чоловіки погрожували потерпілому та його дружині фізичною розправою, обіцяли виселити родину з будинку й забрали собі його власний автомобіль. Після того, як потерпілий передав вимагачам частину суми – 3 000 доларів США трьох із них затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України, а один наразі переховується", - повідомили у прокуратурі.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваних у них вилучені грошові кошти, що були предметом вимагання, мобільні телефони, банківські картки, автомобілі, предмети залякування –кастети, ножі Усім підозрюваним обрано запобіжні заходи.

Усім затриманим особам оголосили підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12  років з конфіскацією майна. Обрали їм і запобіжний захід.

Вирішується питання про оголошення фігурантам підозри ще й за ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України .

Нагадаємо, "Тернополяни" писали, що Рекетири вимагали "данину" у підприємця, який торгує на ринку в Ланівцях.

 

 

 

 


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ