Читайте нас в соціальних мережах

Зробили основу для двох опор: дорожники показали на якому етапі реконструкція мосту у Теребовлі (фото)

Четвер, 30 травня 2024 17:05
Комунальники, які повністю фактично зводять новий міст у Теребовлі, показали, на якому етапі перебувають ремонтні роботи. 

"На 354 кілометрі траси міжнародного значення М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече прогресує реконструкція мосту через річку Гнізна. Мостобудівники зараз працюють над основами трьох майбутніх опор мосту. На перших двох опорах вже завершили влаштування буронабивних паль. 34 стрижні влаштували на глибину 12 метрів. Крім цього, на опорі №1 зробили бетонну основу під ростверк – верхню частину пальового фундаменту. Далі на цій бетонній конструкції будуватиметься опора. Крім цього, в рамках реконструкції мосту, підрядна організація перенесла магістральний водогін міста Теребовля, частина якого пролягала в річищі Гнізної. Влаштували нові труби, клапани, а також захистили водогін від впливу зовнішніх факторів. Після перенесення водогону багатотонний буронабивний кран почав робити свердловини під останню, третю опору мосту у Теребовлі. У пробурені свердловини мостобудівники заливають бетонну суміш, щоб надалі встановити арматурний каркас майбутніх паль. Усього на мосту буде 3 опори, в основі яких – 58 палей. Важливо зауважити, що для влаштування кожного стрижня використовується більш ніж 7 метрів кубічних бетону. Для того, щоб матеріал набув необхідної міцності, потрібно щонайменше 28 днів", -відзначили дорожники. 

Після цього терміну підрядна організація служби відновлення проводить випробування несучої здатності влаштованих паль. 

Контроль за всім процесом реконструкції мосту у Теребовлі – багатоетапний.

Роботи перевіряють як кваліфіковані інженери служби відновлення, так і незалежний інженер-консультант.

"Інженер-консультант здійснює контроль за дотриманням підрядником затвердженого замовником графіку виконання дорожніх робіт, проводить нагляд за здійсненням підрядником вхідного та операційного контролю, зокрема перевіряє наявність документів, що засвічують якість дорожньо-будівельних матеріалів, виробів та конструкцій, які надходять до місця виконання реконструкції. Надає підряднику рекомендації щодо усунення порушень під час виконання робіт та контролює хід їх виконання", - зауважили у відомстві.

Окрім будівництва самого мосту, в рамках реконструкції Служба відновлення також замінює міські комунікації на підходах до нього .

Нагадуємо, що з 3 червня у зв’язку з цими роботами тимчасову переправу біля реконструйованого мосту у місті Теребовля буде закрито.

Рух тимчасовою переправою буде закрито для всіх видів транспорту.

 


Додати коментар