Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині впіймали недобросовісних рибалок

Понеділок, 29 квітня 2024 16:30
Впродовж минулого тижня на території області було викрито ряд порушень природоохоронного законодавства на тисячі гривень.

 

«Із зазначених порушень два за ч. 4 ст. 85 КУпАП, 13 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП та два протоколи про адміністративне порушення за ч. 1 ст. 88 - 1 КУпАП. За даний період на порушників накладено 1 207 грн. штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 15 878 грн. Сплачено до державного бюджету – 1 683 грн», - каже начальник Управління Тернопільського рибоохоронного патруля Володимир Крисько.

Інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля під час проведення рибоохоронного рейду виявлено порушення правил рибальства на водоймі с.Пеньківці, Скориківської сільської громади, Тернопільського району Тернопільської області та на водоймі с.Базаринці, Збаразької міської громади Тернопільського району Тернопільської області. На винних осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також цього дня, на торговому селищному ринку в селищі Підволочиськ, Тернопільської області було виявлено порушення, а саме: продаж риби без належних документів – складено протокол  про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП, за яким вилучено 22 кг. водних біоресурсів.

Інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля спільно з представниками відділення поліції №3 (м.Теребовля) Тернопільського РВП ГУНП в Тернопільській області під час проведення рибоохоронного рейду по водних об’єктах Тернопільської області на водоймі біля с.Романівка Теребовлянської ОТГ Тернопільського району Тернопільської області було виявлено мешканця Тернополя, який здійснював лов водних біоресурсів в забороненому місці з використанням трьох вудок. Порушнику вдалось виловити риби, а саме: карась сріблястий – 4 екз., плітка – 1 екз., верховодка – 1 екз. Всього 6 екз. риби, загальною вагою 0,840 кг. Збитки завдані рибному господарству України, становлять – 7 973 грн. На винну особу головними державними інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

«Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Тернопільській області закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 52 - 00 – 22 та (097) 427- 85- 95», - закликають тернопільські рибоохоронці.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ