Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільська бібліотека звернулася до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини через наклеп щодо дискримінації іногородніх читачів

Середа, 24 квітня 2024 16:30
Тернопільська обласна бібліотека для дітей написала офіційну заяву-звернення до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця з приводу подій, що трапились днями в книгозбиральні.

 

За словами представників бібліотеки, оприлюднена в мережі інформація несе провокаційний характер та абсолютно не відповідає дійсності.

«Колектив Тернопільської обласної бібліотеки для дітей звертається до Вас з приводу оприлюднення неправдивої інформації у Вашому телеграм каналі та викладеної в офіційному листі до Виконуючого обов'язків начальника Тернопільської обласної  військової адміністрації Володимира Важинського щодо ситуації, що склалась в нашій бібліотеці  з сім’єю Посохових.

Цитата: «Батькам хлопчика було запропоновано взяти обрані дитиною книги за умови оплати застави у розмірі 300 грн за один примірник… В результаті дитині видали дві книги після того, як батьки сплатили за них заставу у розмірі 600 грн».

Вкотре категорично та рішуче заявляємо, що даний факт не відповідає дійсності і не підтверджений жодним документом. 3 і 16 квітня читачу було видано 3 книги без застави. Так само відкидаємо й інші звинувачення. Факти щодо дискримінації з нашого боку читачів з інших регіонів України є абсурдними та провокативними», - заявляють в обласній бібліотеці.

Там сподіваються на справедливу оцінку даної ситуації та просять спростувати неправдивий факт отримання бібліотекою від читача застави у розмірі 600 грн.

«Оскільки ситуація, що склалася після публікації Катерини Посохової в інтернет-мережі, негативно вплинула на репутацію нашої бібліотеки та працівників особисто, то просимо захистити нас від дискримінаційних наклепів та організованого хейту», - додали у зверненні Тернопільської обласної бібліотеки для дітей.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар