Читайте нас в соціальних мережах

У центрі Тернополя вщент згорів колишній офіс Партії регіонів (фото, відео)

Середа, 05 серпня 2015 03:31
В історичному центрі Тернополя вщент згоріло два останніх поверхи будівлі за адресою, вулиця Сагайдачного, 1. Постраждали і нижніх два поверхи, де є Галицький ринок та магазин побутової техніки.

Приблизно після 22-ої години почалося різке задимлення дворів по Сагайдачного та Валовій. Як розповів відомий підприємець Віктор Дрозд, який проживає у сусідньому будинку з Сагайдачного, 1, він почав викликати пожежників о 22:20. Чомусь перший автомобіль рятувальників приїхав більше як за пів години.

Далі події розвивалися динамічно. Пожежники виявили джерело займання. Як вдалося з’ясувати,  воно виявилося між першим та другим поверхом, одразу у тому місці, де є розташована піч з відкритим вогнем для піци. Туди залили води. Орендарі верхніх офісів, які позбігалися на клич, спочатку намагалися виносити речі. Та потім їх заспокоїли і вони почали навіть відносити цінні речі назад.

Та за кілька десятків хвилин все розгорталося, як у фільмі «Зворотна тяга»: вогонь почав з’являтися у різних місцях. Все виною дерев’яні перекриття у старому будинку. Далі вогонь перекинувся на верхні – третій та четвертий поверхи. Пожежники не можуть до кінця погасити пожежі ще до цього моменту.

Ватро зауважити, що піцерія «Скоріні», яка є на першому поверсі згорілого будинку, якимось дивним чином має дозвіл на використання печі на дровах. Там горить відкритий вогонь. Як говорили самі мешканці будинків, вони з цією проблемою неодноразово зверталися у міську раду. Та їх чомусь ніхто не чув.

 

Коментарі  

0 #3 Очевидець 05.08.2015, 19:09
Правда, пожежу можна було б швидше загасити, якби пожежним машинам не перешкоджали ті бетонні шарики.
Скарга
0 #2 Тернополянин 05.08.2015, 19:05
Надал перетворив центр міста у шанхай. Пожежним машинам до багатьох будівель в центрі (та й не тільки в центрі) вкрай важко або взагалі неможливо впритул підїхати в разі пожежі. Уявіть тільки собі якби по вулиці Сагайдачного загорівся житловий будинок справа від того що горів (де піцерія «Скоріні») або навпроти де бар та ресторан "Європа"; там за патронатом Камінського (за хабарі) Надал дав дозвіл на розміщення стаціонарних харчевень - бунгал під вікнами житлових будинків по обох сторонах вулиці, і що було б коли пожежа сталася у цих будинках. А таких причеп до житлових будинків свободівці натворили вдосталь по всьому місті. Ще однією перепоною для підїзду пожежних машин є яйця Надола. Що це таке? Це шедевр творіння хворої надаловської уяви. Яйця Надола – це бетонні шарики, якими він перекрив підїзди до центральної частини міста. Як приклад, мешканці будинку по ву. Й. Сліпого, 1 (магазин «Молоко») щоб виїхати змушені об’їжджати по колу по вул. Брюкнера попри ТЦ «Атріум», оскільки біля магазину «Молоко» вїзд перекривають яйця Надола. Яйця Надола підкотили і перед баром «Паста фреска» (колишній магазин «Янтар») для того, щоб прямо на проїжджій частині поставити харчевню – бунгало. І таких прикладів є дуже і дуже багато. Пора вже накінець розібратися з самодурством хворого на голову свободівського мера. ТЦ «Галицький дім» - це якраз сигнал для припинення свободівського свавілля та беззаконня. Все місто перетворилося в хаотичну, безсмакову забудову з грубими порушеннями правил та норм будівництва. Пора гнати в шию свободівську наволоч, яка спаплюжила місто. А яйця Надола відвезти Надалу в Байківці та нехай він обложиться ними зі всіх сторін, щоб тільки вертольотом зміг підлітати до свого гнізда.
Скарга
0 #1 Підприємець 05.08.2015, 18:18
Не хто інший як Надал дав дозвіл на піч піцерійщикам. Тепер лисий злодюга нехай з власної кишені відшкодовує збитки підприємцям та власникам приміщень.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ