Читайте нас в соціальних мережах

Двоє школярів з Тернополя пройшли до національного фіналу міжнародної економічної олімпіади

Субота, 20 квітня 2024 10:00
З Тернопільської області двоє учнів пройшли до національного фіналу Міжнародної Економічної Олімпіади, національні етапи якої в Україні організовує Центр Бендукідзе. 

Цими учнями стали - Поліщук Дмитро з Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 28 та Дюлай Маряна з Тернопільського класичного ліцею. 

Нагадаємо, економічна олімпіада – це конкурс знань з економіки та фінансів, розрахований на учнів старших класів з 22 країн. Її мета – зацікавити українську молодь розвитком свого економічного мислення і таким чином підвищити їх економічну та фінансову грамотність. Олімпіада також допомагає визначити рівень знань школярів.

"До першого національного етапу цього міжнародного інтелектуального змагання, що відбувся наприкінці січня, долучилося більше 9300 учнів з 24 регіонів України, у тому числі діти, котрі перебувають на тимчасово окупованих територіях. Навіть у таких складних обставинах, попри обстріли, повітряні тривоги та проблеми з Інтернетом, діти прагнуть отримувати знання і випробовувати свої сили. Прифронтові регіони були представлені 20 навчальними закладами з Запорізької області, 16 з Донецької, 4 з Херсонської, 3 з Миколаївської, і 2 з Луганської", - відзначили організатори. 

Найбільша кількість шкіл і, відповідно, найбільша кількість дітей приєдналася з Києва та області – 62 навчальні заклади та 1817 учнів. На другому місці – Дніпропетровська область з 44 навчальними закладами та 1091 учнями. На третьому – Полтавська, 23 навчальні заклади та 569 учнів. Найрезультативнішими за відсотком учнів, які набрали прохідний бал на регіональний етап, стали такі області: Полтавська (27%), Вінницька, Одеська та Тернопільська (по 24%) і Львівська (23%).

Понад 600 дітей, серед яких і двоє школярів з Тернополя, продовжили змагатися за вихід до фіналу в рамках регіонального етапу.

До фіналу, що відбудеться 11-12 травня, було відібрано 83 найсильніших з них, серед яких і Дмитро Поліщук та Мар'яна Дюлай з Тернополя.

Вони позмагаються між собою за можливість отримати гранти на навчання у Київській школі економіки і грошову винагороду, а також захищати честь України на міжнародному фіналі у Греції.

Додамо, економічна олімпіада в Україні проводиться за сприяння Міністерства освіти і науки України та Малої академії наук, підтримки Economic Fundamentals Initiative, Friedrich Naumann Foundation for Freedom Ukraine, Genesis, Мультимаркету Аврора, Національного Банку України, Київської школи економіки, Студії онлайн освіти EdEra і Української академії лідерства.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар