Читайте нас в соціальних мережах

Шість років тюрми з конфіскацією майна отримав колишній заступник начальника Тернопільської податкової Євген Воробець

Четвер, 18 квітня 2024 14:45
Євген Воробець Євген Воробець
Вчора, 17 квітня, Тернопільський міськрайонний суд поставив першу крапку у справі екс- податківця Євгена Воробця, у справі про його вимагання і отримання у тернополянина більше 1 млн гривень хабаря у вересні 2020 року. 

"Тернополянам" стало відомо, що , вчора, 17 квітня Тернопільський міськрайонний суд визнав колишного заступника начальника податкової Тернопільщини Євгена Воробця винним у кримінальних правопорушеннях, передбачених, частиною 3 статті 189 ККУ (вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, або таке, що завдало майнової шкоди у великих розмірах, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років із конфіскацією майна) та призначив йому покарання у вигляді - позбавлення волі, терміном на шість років з конфіскацією майна. 

Його сина - Воробця Василя Євгеновича також визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 189 ККУ і призначили йому покарання - позбавлення волі - 5 років і шість місяців з конфіскацією майна. 

Ще двох учасників, які брали участь у вимаганні, залякуванні та отриманні грошей у тернополянина - Назара Лободу та Миколу Богуна також визнано винними у даному злочині - вони отримали по 4 роки тюрми. 

За цивільним позовом потерпілого, Євген Воробець має виплатити 282 тисячі 487 гривень матеріальної та 75 тисяч гривень моральної шкоди.

На жаль, даний вирок може і скоріш за все буде оскаржений у Тернопільському апеляційному суді протягом тридцяти днів з дня його проголошення. 

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо її не подано. У разі її подання, вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції. 

Найімовірніше, що захисники Воробця прдаватимуть апеляцію. 

Нагадаємо, 24 вересня 2020 року близько 16-ої години у Тернополі, три групи СБУ, ДБР та "Альфи" затримали на вимаганні та отриманні хабара у розмірі 40 тисяч доларів - більше мільйона гривень податківця, його сина та їх спільників.

Затримали - Євгена Воробця - заступника начальника Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Тернопільській області, його сина - Василя Вробця та Назара Лободу та Миколу Богуна. 

Вчора, Тернопільський міськрайонний суд нарешті поставив крапку у 3,5 річній справі про хабар, та скоріш за все буде апеляція і "Тернополяни" і надалі будуть писати про дану справу, тим паче, головний обвинувачений, а вже винуватець злочину - Євген Воробець у травні 2023 року написав заяву у поліцію на чоловіка, у якого вимагав та отримав гроші - судові засідання по даній справі ще тривають. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ