Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі через борги за холодну воду можуть заблокувати зарплатну картку

Четвер, 18 квітня 2024 13:53
Про це розповіли у КП "Тернопільводоканал". 

За словами комунальників це уже крайній метод, але вкрай дієвий. 

"Мова про один із крайніх методів боротьби «Тернопільводоканалу» зі злісними боржниками. Як запускають механізм блокування картки - спершу юристи КП «Тернопільводоканал» направляють заяву до суду про видачу судового наказу. Якщо суд видає судовий наказ, юристи звертаються до виконавчої служби. Державна виконавча служба відкриває виконавче провадження щодо боржників, стосовно яких виданий судовий наказ. У рамках виконавчого провадження Державна виконавча служба має право блокувати банківські картки. Отже, цей метод впливу на боржника застосовує виконавча служба", - відзначили комунальники. 

При чому боржника попереджають про ймовірне блокування картки. 

Виконавча служба має право звертати стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію, щоб звернути стягнення і задовольнити вимоги КП «Тернопільводоканал», оскільки підприємство надає послуги і відповідно до договору споживачі зобов'язані їх оплачувати.

Щоб розблокувати картку, боржник повинен оплатити заборгованість.

Він може це зробити, перерахувавши гроші на рахунок Державної виконавчої служби. Служба, у свою чергу, перешле кошти водоканалу. Також абонент має змогу оплатити заборгованість і безпосередньо «Тернопільводоканалу». Після цього юристи підприємства зможуть видати споживачу довідку чи заяву про відсутність заборгованості.

Відтак Державна виконавча служба знімає арешти з карток.


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ