Читайте нас в соціальних мережах

Беруть гроші в осіб, які не мають зареєстрованого постійного місця проживання у Тернополі, - позиція бібліотеки

Середа, 17 квітня 2024 19:35
директорка бібліотеки Новіцька Надія Семенівна з заступницею директорка бібліотеки Новіцька Надія Семенівна з заступницею
У Тернопільській обласній бібліотеці для дітей прокоментували скандальну ситуацію щодо вимагання 600 гривень у переселенців за надані їм для читання книжки. 

Нагадаємо, сьогодні, 17 квітня, "Тернополяни" писали, що у Тернополі, директорка Тернопільської обласної дитячої бібліотеки для дітей Новіцька Надія Семенівна вимагала у дитини з Харкова 600 гривень застави за дві книги, бо ніби то хлопчик може написати на книжках - "слава росії".

Про абсурдний випадок у мережі Фейсбук розповіла мама хлопчика переселенця з Харкова - Катерина Посохова. 

У бібліотеці спробували виправдати свої абсурдні дії, пояснюючи, що грошова застава передбачена для тих осіб, які не мають зареєстрованого постійного місця проживання в Тернопільській міській ТГ.

"Щодо видачі книг під заставу. Грошова застава, а не «рахунок у 600 грн», як пишуть автори публікації - повертається у повному обсязі читачу після повернення книг у бібліотеку. З метою збереження книжкових фондів працівники бібліотеки керуються «Інструкцією про порядок застосування в обласній бібліотеці для дітей грошової застави», в якій чітко прописані правила видачі під грошову заставу особливо цінних документів, книг представлених в обмеженій кількості. А також грошова застава передбачена для тих осіб, які не мають зареєстрованого постійного місця проживання в Тернопільській міській ТГ", - пояснили у бібліотеці. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ