Читайте нас в соціальних мережах

Новий керівник з'явився в управлінні фітосанітарної безпеки

Середа, 17 квітня 2024 14:31
Нарада із спеціалістами Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області відбулася 16 квітня.

 

Очільник ГУ Держпродспоживслужби представив колегам в.о. начальника Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Гриціва Віктора Романовича.

«Важливим у експорті збіжжя є виконання фітосанітарних вимог країн-партнерів у міжнародній торгівлі, порушення фітосанітарних вимог неминуче призводить до отримання нотифікаційних повідомлень, що негативно впливає на імідж нашої країни. Тому, державним фітосанітарним інспекторам необхідно у своїй роботі посилити контроль на застосування фітосанітарних заходів, постійно проводити роз’яснювальну роботу із суб’єктами господарської діяльності, а також якісно надавати адміністративні послуги у сфері карантину рослин», - зазначили в управлінні.

Також під час наради йшлося про виконання фітосанітарними інспекторами поставлених завдань відповідно до плану роботи Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області на 2024 рік.

Також серед основних питань, які розглянули: підсумки роботи Управління фітосанітарної безпеки за 2023 рік; основні пріоритетні напрямки роботи Управління фітосанітарної безпеки на 2024 рік; виконання фітосанітарних вимог країн до яких експортуються об’єкти регулювання з метою попередження виникнення нотифікаційцних повідомлень; взаємодія з органами місцевого самоврядування при здійсненні повноважень, покладених на Управління фітосанітарної безпеки; щодо запобігання та протидії корупції в Управлінні фітосанітарної безпеки; щодо включення Інструкції з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл в навчальний матеріал, який застосовують державні фітосанітарні інспектори при навчанні осіб, діяльність яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням, торгівлею пестицидів; щодо належного оформлення сертифікатів у сфері карантину рослин, відповідно до законодавства; щодо здійснення нагляду – моніторингу та обстеження у вегетаційний період 2024 року.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ