Читайте нас в соціальних мережах

На Кременеччині розгорілися спори через золотисту змію, виявлену у дачній місцевості (фото)

Вівторок, 16 квітня 2024 18:00
Днями, у дачній місцевості, між об'їзною дорогою і селом Жолоби, на території ГО "Калинівка", що на Кременеччині, місцеві жителі зфотографували невідому золотисту змію. 

Світлину змії виставили в мережу, а далі між користувачами розгорівся спір, що ж це за земноводна. 

"Змія мідянка на території ГО "КАЛИНІВКА". Будьте уважні!!", -написали у групі. 

Натомість у коментарях люди засумнівалися, що це мідянка. 

Валера Степанов Це полоз.

Сергій Сахаровський

Це не мідянка , а натуральна гадюка , в мідянки що голова , що хвіст по грубині майже однакові.

Валера Степанов

Це полоз. Це змія не отруйна. Належить до родини - вужевих. В селах Великі і Малі Бережці коло ставків їх там достатньо є.. Особливо - водяних вужів. В Кременці гадюк немає. Гадюка вона - маленька до 1 метра, і товсте тіло, а вуж до 2 метрів буває і з тонким довгим тілом... У вужів жовті плями на голові, а у гадяк їх немає. І у гадюк узори на тілі зигзагоподібні, і гадюка може шипіти.. У вужів немає узорів на тілі.

Сергій Сахаровський

подивіться уважно на фото , вот іменно що на ній є узори.

Марія Бондарська

Не бійтеся. Але так як і вуж може (якщо дуже розізлити) клацнути і занести інфекцію. Тому не чіпайте. Ці створіння боязкі і самі втечуть від вас.

До слова, мідянка звичайна – змія, яку найчастіше за все плутають з отруйною гадюкою звичайною. Проте на відміну від останньої, вона не має зигзагоподібного малюнку на тілі та, подібно до вужа, не є отруйною. Поряд з цими зміями мідянка звичайна є одним із найпоширеніших видів на теренах континентальної Європи.

Також полоз жовточеревий, каспійський Hierophis caspius . В Україні відомі екземпляри із загальною довжиною тіла до 2 м.

Змія має струнке тіло з довгим хвостом, який лише у 2,3–3,9 раза коротший за тулуб. Луска жовточеревого полоза гладенька, навколо середини тулуба — 19 рядів лусок. У дорослих змій верхня сторона тіла сіра або бурувата, нижня — солом’яно-жовта, без будь-яких плям. Молоді особини мають характерний малюнок.

Цей вид включено до Червоної книги України як вразливий. Перебуває він і під особливою охороною Бернської конвенції.

Жовточеревий полоз — дуже рухлива змія. Полюючи, він енергійно відшукує і переслідує здобич. Може витягати знайдену жертву з нори. Якщо він, рятуючись від переслідування, зустрічає на своєму шляху обрив, то вправно стрибає з нього. Непогано лазить по гілках, але високо на дерева не піднімається.

 

На зображенні може бути: змія

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ