Читайте нас в соціальних мережах

«Допомога від Карітасу» - шахрайська схема, яка краде гроші у потребуючих на Тернопільщині

Четвер, 28 березня 2024 14:14
Жителі Тернопільщини стають жертвами шахрайств у яких згадується «Карітас».

«Отримуємо інформацію про поширення телеграм-каналами та через інші соціальні мережі посилання на форму заявки на отримання грошової допомоги від «Карітас України» для жителів зони 0-50 кілометрів, згідно якої є вимога надати персональні дані кандидатів, включно з даними паспорту та ідентифікаційного коду. Звертаємо вашу увагу, що Карітас України, а також локальні осередки, ніяким чином не мають відношення до даного процесу. Будь ласка, звертайсь по допомогу безпосередньо до локальних осередків Карітасу», - наголосили у Карітас України.

Також волонтери підкреслили, що оформлення багатоцільової грошової допомоги, яку надає Карітас України, відбувається лише його працівниками при осередках Карітасу або працівниками Карітасу у складі виїзних мобільних груп та під час дистанційної реєстрації. Жодних миттєвих зарахувань на банківську картку бенефіціара або зборів персональних даних через чат-боти або Telegram-канали Карітас України не здійснює.

«Ми ніколи і за жодних обставин не «обіцяємо» подарунків «всім українцям». Ми надаємо допомогу людям, котрі належать до певних категорій вразливості. Наші ресурси обмежені і наша мета – допомогти тим, хто цього найбільше потребує. Будьте пильні», - підкреслили в організації.

 

418150605_802413898598416_7350571905040626486_n.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ