Читайте нас в соціальних мережах

За декілька днів на Тернопіллі заборонять вилов риби

Середа, 27 березня 2024 17:16
1 квітня на всіх рибогосподарських водних об’єктах Тернопільської області починається нерест водних біоресурсів.

 

Як розповідають у Тернопільському рибоохоронному патрулі, нерест риби - це особливий та вкрай важливий період в житті водних мешканців, період розмноження риби на нерестовищах. Щоб зберегти рибні запаси, всю акваторію рибогосподарських водних об’єктів області визнано нерестовищами, де риба має можливість відновити свою популяцію та зміцнити її перед наступним рибальським сезоном.

«Тернопільським рибоохоронним патрулем видано наказ від 25 березня 2024 року №19 «Про перенесення строків заборони на добування (вилов) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту та затвердження межі нерестовищ у 2024 році», яким перенесено строки заборони, визначені Правилами любительського рибальства», - інформують рибоохоронці.

Даним наказом Управління визначено період природного відтворення (нересту) водних біоресурсів у такі терміни:

- у річці Дністер з усіма притоками з 01 квітня по 10 червня 2024 року (включно);
- водосховищах з 01 квітня по 09 червня 2024 року (включно);
- у всіх інших річках ( їх частинах) та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами)  з 01 квітня по 20 травня 2024 року (включно).

Втім, для задоволення потреб рибалок визначено перелік ділянок на яких дозволено любительське рибальство з берега на умовах загального водокористування. З наказом та переліком рибогосподарських водних об’єктів у яких дозволено любительський вилов риби та інших водних біоресурсів у нерестовий період можна ознайомитись за посиланням:

https://trn.darg.gov.ua/files/15/03_25_Nakaz_Perelik.pdf

Отож, ще раз про нерест:

- ЗАБОРОНЕНО використання плавзасобів (човнів) у визначених місцях нересту, промислове рибальство, здійснення підводного полювання.
- ДОЗВОЛЕНО вилов ОДНІЙ особі за добу 3 кг + 1 шт*. (*особина будь-якої маси у мінімально дозволених для добування розмірах видів водних біоресурсів) риби гачковими знаряддями добування (вилову) з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках на яких дозволено здійснення любительського рибальства на період весняно-літньої заборони;

Нагадуємо, що до 30 червня 2024 року (включно) триватиме також заборона на вилов раків.

«Закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу лінію»: (0352) 52 - 00 – 22 та (097) 427- 85- 95», - просять у Тернопільському рибоохоронному патрулі.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ