Читайте нас в соціальних мережах

Пів сотні випадків туберкульозу за два місяці виявили на Тернопільщині

Середа, 27 березня 2024 14:13
На Тернопільщині триває всеукраїнський місячник боротьби з туберкульозом.

У зв’язку з цим в області проводять інформаційно-просвітницьку роботу з виїздами вакцинальних автобусів у громади.

«Під час виїздів населення ознайомлюють з ранньою діагностикою хвороби, симптомами, факторами ризику та профілактикою. Пам’ятайте, туберкульоз – виліковний. Не затягуйте час і не займайтесь самолікуванням!», - зазначили у департаменті охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації.

Туберкульоз – це інфекційне захворювання, що викликається мікробактеріями туберкульозу.  

За 2 місяці 2024 року в Тернопільській області зареєстровано 50 випадків захворюваності всіма формами активного туберкульозу.

Зокрема туберкульоз легень складає 90%, а це 45 випадків від загальної кількості. Захворювань у дітей та підлітків не зареєстровано.

«Людина може заразитись повітряно-крапельним шляхом. Спочатку хвороба протікає приховано, тому люди намагаються самостійно лікувати «кашель» чи «застуду». Тому лікування такого хворого розпочинається пізно і вимагає більших затрат часу та зусиль», - зазначили у департаменті.

Основні симптоми захворювання: кашель понад 2 тижні, підвищена температура тіла понад 7 днів, утруднене дихання, біль в грудях, поганий апетит, постійна слабкість, безпричинна втрата ваги, підвищена пітливість, особливо вночі, кровохаркання.

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ