Читайте нас в соціальних мережах

Друге місце на всеукраїнському конкурсі диригентів здобула студентка з Тернополя

Середа, 27 березня 2024 13:35
Студентка Тернопільського мистецького фахового коледжу виборола призове місце на конкурсі диригентів.  

Конкурс диригентів відбувався в Івано-Франківській обласній філармонії ім. Іри Маланюк. Участь у ньому взяли студенти ІІІ-IV курсів фахових музичних коледжів зі Львова, Дрогобича, Тернополя, Хмельницького та Івано-Франківська.

Третьокурсниця Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької Олена Ткачук отримала диплом ІІ ступеня на VIII Регіональному конкурсі хорових диригентів, присвяченого 159-тій річниці від дня народження Дениса Січинського.

Навчається студентка на відділі «хорове диригування» у класі викладача Ореста Потепньова. 

«Конкурс проходив у три тури. Перший тур, відбірковий, проходив на місцях. Решта – в Івано-Франківську. Другий  етап – диригування під супровід фортепіано. Олена успішно його пройшла (концертмейстер Олена Явна). Третій тур передбачав диригування хором Івано-Франківського фахового музичного коледжу ім. Д. Січинського», - зазначили у коледжі.

Студентка Тернопільського мистецького коледжу диригувала українську народну пісню в обробці Ольги Токар «Якби я мала крила орлині». З нею Олена Ткачук виступила і в гала-концерті, у якому взяли участь переможці.

Конкурс хорових диригентів проводився з метою виявлення та підтримки творчо обдарованої молоді, розвитку духовності молодого покоління та їх професійних диригентсько-лідерських якостей, збереження професійних традицій українських диригентсько-хорових шкіл, популяризації академічної хорової музики та професійної диригентсько-хорової освіти.

 

2-03-300x400.jpg

2-21-300x199.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ