Читайте нас в соціальних мережах

Фільм "Шлях поколінь" режисера з Тернопільщини претендує на національну кінопремію "Золота Дзиґа"

Вівторок, 26 березня 2024 09:59
У конкурсі Восьмої Кінопремії візьмуть участь 50 робіт: 10 повнометражних ігрових, 12 повнометражних документальних, 14 короткометражних, 4 анімаційні фільми та 10 серіалів.

Фільм тернополянина Михайла Ухмана "Шлях поклінь" претендує на перемогу у жанрі - "Ігровий повнометражний фільм", поряд ще з 9 фільмами українських режисерів.

"Художній фільм - Шлях поколінь, претендент на одну із номінацій VIII Національної Кінопремії "Золота Дзиґа"! Дещо про зйомки фільму. Ми єдині, хто знімав художнє кіно в зоні бойових дій за 18 кілометрів від тимчасово окупованого Донецька. В зйомках фільму приймали бійці одного із розвідувальних батальйонів ЗСУ зі своєю технікою і зброєю. До речі - ці воїни досі на фронті і знищують ворога. Ми знімали без державної підтримки, лишень з допомогою меценатів, діаспори і небайдужих громадян. "Шлях поколінь" - уже зібрав в прокаті декілька мільйонів гривень на підтримку українських воїнів", - відзначив Михайло Ухман. 

Члени Кіноакадемії вже розпочали голосування за номінантів на Восьму Національну кінопремію, яке триватиме до 6 травня. Номінанти “Золотої Дзиґи” у 21 номінації стануть відомі не пізніше 13 травня.

Імена переможців VIIІ Кінопремії будуть оголошені у червні 2024 року

До слова, драма та бойовик «Шлях поколінь» знята за сценарієм Михайла Ухмана – продюсера, режисера, журналіста та письменника. Починаючи з 2014 року він воював добровольцем у містах Піски та Мар’їнка. У той час у Михайла з’явилися ідеї щодо його майбутніх фільмів, документальних та ігрових. Зйомки цього проекту велися у 2020 році на Донеччині, неподалік лінії зіткнення, а також у Києві та на Волині. Під час фільмування використовували справжню військову техніку та зброю, а у кадрі, окрім акторів, з’являлися ветерани та військові, які сьогодні боронять Україну від російської навали.

Події стрічки “Шлях поколінь” відбуваються у 2014 році. За сюжетом, молодий програміст Назар, який не бажає воювати, бачить уві сні українського воїна з минулого. Між ними відбувається непроста розмова, яка ставить героя перед важливим вибором і змінює його майбутнє. 

Нагадємо, Ухман Михайло Миколайович народився у селі Юстинівка, що на Тернопільщині - кінематогрофіст, воєнний журналіст, учасник війни російсько-Української війни. Лауреат обласної премії в галузі культури (2017). ГО «Народжені бурею» (2020).

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ