Читайте нас в соціальних мережах

Друзі «Української команди» з Норвегії привезли до Тернополя 10 автівок (фото, відео)

Четвер, 21 березня 2024 15:00
Іноземці продовжують допомагати Збройним силам України.

Цього разу друзі «Української команди» в Тернопільській області, норвезька благодійна організація «Машини для українців» із міста Ставангер передала 10 автівок нашим захисникам. Окрім машин, до Тернополя доставили медикаменти, генератори, візки і чимало інших потрібних на передовій речей.

Засновник благодійної організації Мирон Богуцький родом із України, але вже тривалий час мешкає у Норвегії, де розпочав допомагати українському народу разом із друзями-норвежцями.

– Ми почали з двох машин. Перші дві автівки хотіли купити, але прийшли до власника-норвежця, а він каже: я подивився у свій гаманець і хліб маю за що купити. Тож подарував нам перші дві машини,  зазначив засновник громадської організації «Машини для українців» Мирон Богуцький.

Іноземці кажуть, що завдяки небайдужому норвезькому народу та українцям, які їм допомагають у логістиці, передавати машини для Збройних сил України вдається вчасно і у великій кількості.

– Коли почалася війна, ми всі включилися в роботу. Це ви несете найголовніший тягар, цієї війни, а ми розуміємо, що ви боретеся за свою свободу, за свою незалежність. Ми в цьому допомагаємо у межах своїх сил і надалі будемо допомагати українському народу відстоювати свою незалежність, – розповів співзасновник громадської організації «Машини для українців» Шель Рек.

Окрім машин, волонтери передають медикаменти тернопільським медикам для реабілітації поранених. А також генератори, візки і чимало інших вкрай потрібних на передовій речей. Під час передачі автівок, керівники організації нагородили подяками колег, з якими вони співпрацюють.

– Норвезький народ підставив своє плече, коли нам було важко. Для нас це дуже приємно, особливо військовим, які розуміють, що сьогодні йде допомога із цілого світу. Це приклад того, що нас не розділяють ні кордони, ні моря, ні океани,  наголосив народний депутат України, лідер «Української команди» в Тернопільській області Микола Люшняк.  

Представники норвезької організації за період повномасштабної війни передали 100 автівок для потреб Збройних сил України.

IMG 0285

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ