Читайте нас в соціальних мережах

Павільйони для бізнесу: у Підволочиську з’явиться простір економічного зростання

Понеділок, 04 березня 2024 14:39
Простір економічного зростання з’явиться у Підволочиській громаді.

Нова економічно активна локація, яку вже облаштовують у Підволочиській громаді, стане складовою громадського простору на території міського парку.

Ініціюють простір економічного зростання за підтримки Програми USAID DOBRE задля допомоги місцевим підприємцям та підвищення комфорту людей, які відпочиватимуть в центральному парку.

«Понад 150 тисяч доларів загальної суми допомоги Програма USAID DOBRE виділяє п’ятьом своїм громадам-партнеркам на Тернопільщині для втілення цих задумів. Адже місцевий економічний розвиток сьогодні дуже важливий для них: як і багато інших, вони потерпають від зростання безробіття», - пояснили у громаді.

Також зазначили, що на території громади немає великих промислових об’єктів, які би забезпечували мешканців роботою. Тому актуальну проблему безробіття планується розв’язати через розвиток малого підприємництва, в тому числі завдяки створенню нових пристосованих локацій.

«У нових павільйонах місцеві підприємці хотіли би надавати послуги швидкого харчування, прокат велосипедів та дитячих електромобілів, продавати сувенірну продукцію тощо», - розповіли у громаді.

Перевагу в оренді місць у павільйонах громада надаватиме учасникам бойових дій із метою їх швидшої адаптації в мирне життя.

«Економічні простори, які ми створюємо разом з громадами, об’єднує, насамперед, покращена інфраструктура, створена для комфортної діяльності підприємців та споживачів їхніх товарів чи послуг. І якщо цей фактор вплине на кінцевий успіх, вже згодом підприємці зможуть розширити свій бізнес та додатково створити нові робочі місця з відповідними надходженнями до бюджету громади. Покращиться і життя самих мешканців, які купуватимуть товари та послуги в комфортних умовах», - зазначив експерт із місцевого економічного розвитку Програми USAID DOBRE Віталій Юрків.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ